Naturplats

Resursen för naturinformation och GPS koordinater

Om den här siten


Den här websidan har jag skapat som en produkt av mina två största passioner, nämligen att röra mig i skog och mark, svampplockning och programmering.

Jag har under många år matat in nya punkter i min GPS. Då jag började ha hundratals punkter med svampställen, bärställen och andra naturpunkter, började jag fundera på hur jag skall lagra och organisera dem.

De program jag hittade för att ladda upp punkterna på datorn tillfredställde mig inte. Jag ville ha bättre överblick över mina punkter, ungefär som man får på Google maps.

Då kom  jag på ideen att skapa en webapplikation som är integrerad med Google Maps för att visa punkterna. Efter några veckors programmering hade jag en lösning jag var så nöjd med att jag beslöt att reservera ett eget domännamn och sätta upp applikationen på Internet.

Det här var början på siten. Sedan dess har jag utvecklat många andra funktioner på siten, som fotoalbum, diskussionsforum och en app med vilken man kan ladda upp och ner koordinater till siten.

Så här finns nu applikationen fritt för alla att använda!

Förutom att  man kan spara sina koordinater här, finns också en funktion för att dela med sig av sina koordinater med andra och en massa andra funktioner som har tillkommit under resans gång.

Siten har en rätt unik svampbok där man kan slå upp växtplatser för olika svampar på valbar ort. Jag har varit intresserad av svampar sedan barn och jag har många år i rad nu fotograferat och identiferat alla svampar jag hittat under säsongen. Bilderna i svampboken är till största delen mina egna, men en del har också skänkts av sitens besökare.

I slutet av 2014 förnyade jag siten och upgraderade tekniken. I samband med det skapade jag också diskussionsforum på siten för natur, svamp och fiske samt förbättrade sitens funktioner. Välkommen att skriva i forumen.

Mikael
31.1.2009, 15.5.2016